2023-09-08 06:44Pressmeddelande

Sökes: världens första esportsmaterialare

Team Godsent

Materialförvaltaren har en central roll inom traditionell idrott, och snart gör yrkeskåren för första gången entré i esportens värld. Det är den svenska esportsorganisationen Godsent som är på jakt efter världens första esportsmaterialare:
“Det här är ett viktigt steg i esportens professionalisering” säger Emil “HeatoN” Christensen på Godsent.

Sedan i våras ingår Svenska esportförbundet i Sveriges Riksidrottsförbund, en viktig markering för att fler ska ta esporten på större allvar. Utvecklingen går snabbt och det finns mycket att lära från traditionella idrotter, exempelvis när det gäller hantering och optimering av spelarnas utrustning. Detta väljer esportsorganisationen Godsent och samarbetspartnern Prisjakt att utforska, genom att rekrytera världens första materialförvaltare i esport.

– I esport är det precis som i traditionella idrotter viktigt att underhålla och välja rätt utrustning. Genom att anställa en esportsmaterialare hoppas vi få hjälp med det, det är ett viktigt steg i att fortsätta utveckla vår organisation och esporten som helhet, säger Emil “HeatoN” Christensen, General Manager & Head of Esports på Godsent.

I arbetsbeskrivningen står det bland annat att esportsmaterialaren ansvarar för att rätt produkter finns tillgängliga för laget, från kaffebryggare till spelarutrustning, likaså bootcamp manager på huvudkontoret i Malmö. Materialförvaltaren kommer också att agera rådgivare kring produkter och inställningar samt optimera, rengöra och modernisera spelarnas datorsetups. Godsent och Prisjakt planerar att tillsätta rollen på projektbasis i januari 2024, därefter utvärderas huruvida det finns ett behov för kompetensen på längre sikt. Mer information finns på prisjakt.nu/esportsmaterialaren.

– Prisjakt vill hjälpa konsumenter såväl som esportsproffs att fatta bättre beslut. Rätt kandidat inspireras av hur materialförvaltaren arbetar i andra idrotter, men formar samtidigt rollen så att den passar i esportens värld. Det här är en unik möjlighet att utveckla Godsent och esporten som helhet, så jag hoppas vi får många bra ansökningar, säger Peter Greberg, vd på Prisjakt.

För att fler ska få upp ögonen för rekryteringsannonsen har Prisjakt och Godsent spelat in filmer där profilen Lucas Simonsson testar jobbet. Det första avsnittet finns på prisjakt.nu/esportsmaterialaren.

Om Godsent
Godsent är en svensk esportsorganisation som tävlar på toppnivå i Counter Strike: Global Offensive. Godsent har huvudkontor i Malmö, och laget består av BOBEKSDE, HYPE, PLOPSKI, ZTR, GOLDEN och KEVVE.

Om Prisjakt
Prisjakt är Nordens ledande produkt- och prisjämförelsetjänst. Affärsidén har sedan starten 2002 alltid varit densamma: att hjälpa konsumenter fatta bättre köpbeslut. Det här gör Prisjakt genom att samla in och förmedla ärlig och transparent information, om allt från butiker, produkter och priser. Varje månad besöker miljontals konsumenter Prisjakts tjänst, som finns i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nya Zeeland, Frankrike och Storbritannien. Prisjakt är en del av Schibsted.


Om Prisjakt

Prisjakt är Nordens ledande objektiva produkt- och prisjämförelsetjänst. Affärsidén har sedan starten 2002 alltid varit densamma – att hjälpa konsumenter ta bättre köpbeslut. Det här gör Prisjakt genom att samla in och förmedla ärlig och transparent information, om allt från butiker, produkter och priser.

 Varje månad besöker miljontals konsumenter Prisjakts tjänst, som finns i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nya Zeeland, Frankrike och Storbritannien. Prisjakt är en del av Schibsted.